Eija

Minulla on kokemusta ylisukupolvisista traumoista ja suvun sekä perheen pahoinvoinnista, mikä kaikki on vaikuttanut omaan elämääni ja terveyteeni. Lapsuudessani läsnä on ollut turvattomuus, epävakaus, kaltoinkohtelu, perheenjäsenten sairastumiset, vanhemman alkoholismi sekä sosioekonominen niukkuus. Minua on koulukiusattu peruskoulussa sekä toisella asteella. Lukioaikana sairastuin masennukseen, opiskeluaikana minulla todettiin tunne-elämältään epävakaa persoonallisuushäiriö, minulla on ollut kuusi psykoosia ja aikuisiällä olen saanut dissiosiaatiohäiriön sekä akuutin toistuvan psykoosin diagnoosit. Minulla on yli kahdenkymmen vuoden kokemus psykiatrisesta avo- ja osastohoidoista. Aikuisiällä kokemusta on sairastumisen ja läsnäolevien oireiden myötä lapsettomuudesta terveydentilastani johtuen, työkyvyn menettämisestä sekä eläköitymisestä nuorella iällä.

Apua toipumiseen olen saanut siitä, että aikanaan hyväksyin sairastavani, olen tehnyt töitä itseni eteen ja hyväksi, jolloin myös lääkitys ja hoito ovat auttaneet. Avoimuus mielenterveyttä kohtaan sekä mielenterveyden kaapista ulostuleminen ovat helpottaneet oloa ja lisänneet itsevarmuutta. Mahdollisuus vaikuttaa asioihin ja vertaisuus tuovat ja luovat iloa ja voimia.

Valmistuin kokemusasiantuntijaksi joulukuussa 2021. Kävin Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n, Turun A-Kilta ry:n, Varsinais-Suomen Sininauha ry:n sekä Raision seudun koulutuskuntayhtymän järjestämän koulutuksen. Koulutus sisälsi koulutuskertojen lisäksi näytön ja harjoittelun. Olen koulutukseltani myös teologian maisteri, valmistuin 02/11.

Tällä hetkellä toimin vapaaehtoisena vertaisohjaajana Mielenterveysyhdistys ITU ry:ssä ja kuulun ITUn hallitukseen, ja Monipalvelukeskus Tsemppi ry:n Tsemppi-Talolla teen vapaaehtoisesti työvuorotehtäviä ja ohjaan vertaisryhmää. Muutoin kuntoilen monenlaisten liikuntalajien parissa ja osallistun myös suunnistusseurani erilaisiin talkoisiin, tapaan ystäviä, harrastan käsitöitä sekä kirjallisuutta ja rentoudun kotona puolisoni, kissojeni ja hyvän televisiotarjonnan parissa.

Minulla on halu toimia mielenterveyden puolesta. Haluan edistää avoimuutta ja purkaa stigmaa sekä vaikuttaa sote-palveluiden saavutettavuuteen ja sisältöön. Ohjaan mielelläni vertaisyhmiä ja olen avoin kaikelle.

Skip to content