Mari K

Mari

Minulla on kokemustietoa masennuksesta, epävakaasta persoonallisuushäiriöstä, rankasta aikuisten koulu-, opiskelu- ja työpaikkakiusaamisesta, adhd:sta ja oppimisvaikeuksista. Toipumistani on tukenut perhe, ystävät, psykoterapia, vertaistukitoiminta, vapaaehtoistyö, värittäminen, kirjoittaminen, poliisisarjat, dekkareiden lukeminen, novellien kirjoittaminen ja musiikki.

Valmistuin kokemusasiantuntijaksi keväällä 2019. Olen tehnyt töitä myös sosiaali- ja terveys alalla. Olen toiminut ITUssa vertaisohjaajana jo useamman vuoden. Olen ollut useampaan kertaan sosiaali-ja terveysalan ammattikorkeakoulussa Turussa kertomassa tarinaani opiskelijoille ja muille kiinnostuneille. Lisäksi ohjaan asumispalveluyksikössä naisten vertaistukiryhmää.

Haluan omalla tarinallani ja sinnikkyydelläni vaikuttaa Suomen ja Turun mielenterveyshoidon tasoon ja erityisesti saatavuuteen. Tavoitteeni on, että kun joku jonain päivänä sairastuu, hän saa apua heti, eikä hänen tarvitse tapella omista perusoikeuksistaan aivan selviin asioihin. Haluan myös muuttaa ihmisten asennetta siitä, että psyykkiset sairaudet ovat yhtä normaaleja kuin kaikki muutkin sairaudet, eivätkä ne näy päällä päin.

Minua kiinnostaa työskennellä kouluissa ja työpaikoilla, joissa saan kertoa kokemuksestani. Minua kiinnostaa tulevaisuudessa myös olla mukana erilaisissa työryhmissä, joissa kehitetään sosiaali- ja terveyspalveluja. Toivottavasti saan työskennellä myös sairaaloissa, terveyskeskuksissa, kouluissa, seminaareissa, tapahtumissa ja muissa paikoissa sekä ammattilaisten rinnalla auttamassa erilaisia ihmisiä.

Skip to content