Miska

Minulla on kokemustietoa ”epävakaa persoonallisuus” -diagnoosin kanssa elämisestä, masennuksesta, riippuvuuksista sekä mielenterveysongelmista kärsivän läheisenä elämisestä. Minulla on näihin kokemuksiin liittyen kokemustietoa toipumisen tukemisesta, erilaisista palvelu-, terapia- ja tukimuodoista sekä julkisella puolella että järjestöissä.

Valmistuin koulutetuksi kokemusasiantuntijaksi joulukuussa 2021 VS KAT-verkoston ja Rasekon koulutuksesta. Olen säilyttänyt työ- ja opiskelukykyni psykoterapian, kuntoutuksen, esimiehen tuen sekä sopivan lääkityksen avulla. Myös koiraharrastus ja eläimet ylipäätään ovat olleet minulle tukena toipumisessa.

Toivon omien raskaidenkin kokemusten saavan tulevaisuudessa uudenlaista merkitystä tukiessani muita toipumisessa. Voin toimia esimerkkinä selviytymisestä ja lisätä muidenkin toiveikkuutta. Tämä antaisi arvoa omille kokemuksilleni. Haluan olla mukana kehittämässä mielenterveys- ja riippuvuushoitojen saatavuutta, mataloittaa kynnystä avun pyytämiseen ja syventää yhteistyötä kolmannen sektorin kanssa mahdollisissa projekteissa. Oman esimerkin myötä toivon voivani vähentää muiden sairastuneiden häpeän tunnetta ja sairauden aiheuttamaa stigmaa. Kuka tahansa meistä voi sairastua ja mielenterveyden sairaudet ovat yhtä lailla toimintakykyä alentavia kuin fyysisenkin puolen sairaudet. On tärkeää kohdata ihminen kokonaisuutena.

Skip to content