Satu M

Minulla on kokemustietoa läheisen roolissa päihde- ja mielenterveyden ongelmista sekä aikuisen että lapsen läheisenä. Vaikeiden elämäntilanteiden vuoksi olen myös itse käynyt läpi sekä masennuksen että uupumuksen. Läheisenä olen ollut tukena ja apuna päihderiippuvuudesta toipumisessa sekä erilaisissa prosesseissa joita on tarvittu alaikäisen lapsen kanssa päihde- ja mielenterveysongelmien kanssa selviytymisessä. Läheisenä toimiminen näissä tilanteissa on ollut raskasta ja esimerkiksi omaan uupumiseen olen tarvinnut ulkopuolista apua sekä myös ystävien ja perheen tukea. Oman masennuksen kanssa kamppaillessani sain apuja ryhmäterapiasta sekä myös lääkinnällistä apua. Erilaiset tuki- ja vertaistoiminnot ovat olleet tukena mutta myös antaneet paljon tietoa ja ennen kaikkea jaksamista vaikeissa tilanteissa.

Olen valmistunut kokemusasiantuntijaksi VS KAT-verkoston ja Rasekon kokemusasiantuntijakoulutuksesta vuonna 2022. Harjoittelun ja näytön suoritin Varsinais-Suomen Sininauha ry:llä. Olen myös osallistunut läheisen roolissa V-S Sininauha ry:n järjestämään läheisten tukitoiminnon ryhmään.

Haluan omien kokemuksieni myötä olla apuna, tukena ja läsnä niille, joilla on elämässä haastetta ja vaikeaa joko oman elämänvaiheen vuoksi tai läheisen roolissa. Olen kiinnostunut monenlaisista kokemuasiantuntijatehtävistä, kuten toimimaan sosiaali- ja terveysalan ammattilaisen työparina, pitämällä kokemuspuheenvuoroja ja olemaan mukana erilaisissa keskusteluissa sekä tilaisuuksissa. Myös kehitys- ja suunnittelutyö on lähellä sydäntä joten erilaisissa ideoinneissa, kehittämisissä sekä projekteissa olen mielelläni mukana.

Skip to content